Barion Pixel

Feltörték az Apple rendszerét? Te biztonságban érzed vállalkozásod adatait?

Néhány napja az amerikai Forbes magazin megírta és egyéb forrásokból is értesültünk róla, hogy az a magát IntelBrokernek hívó hacker (vagy hacker csoport), akiről azt feltételezik, hogy több technológiai nagyvállalat közelmúltbeli adatszivárgásáért is felelős, bejutott az Apple rendszerébe és három belsős rendszer forráskódját is birtokolja. 

IntelBroker korábban az Europol és AMD adatszivárgásáért is felelős volt, most az Applenél feltört szolgáltatásokról írt bejegyzést az X-re (korábbi nevén Twitter). A kompromittált három rendszer a széles körben használt AppleConnect hitelesítő szolgáltatás, Apple-HWE-Confluence-Advanced, valamint az AppleMacroPlugin névre hallgató szolgáltatás. 

Jelen esetben szerencsére az Apple ügyfeleinek adatai, illetve a végfelhasználókat érintő szolgáltatások nem voltak érintettek. Viszont a fenti hír jól mutatja, hogy egy Apple méretű cég – ahol több ezer fős részlegek dolgoznak a vállalat és az ügyfelek információbiztonságáért – is ki vannak téve a hackerek és az általuk fejlesztett kártevők veszélyeinek.

Te mennyire érzed biztonságban céged adatait? Megtetted a szükséges lépéseket a megelőzéshez? Rendelkezel vírusirtó-, tűzfal-, monitoring-, és egyéb IT biztonsági szolgáltatásokkal? Tudod, hogyan kellene reagálnod egy esetleg támadás során? 

Tudtad, hogy egy komplex IT biztonsági rendszernek vagyunk a viszonteladói és ezt egy megfizethető, rugalmas havidíjas szolgáltatás keretein belül nálad is feltelepítjük és üzemeltetjük? Ezen az oldalon összeszedtük a legegyszerűbb és legfontosabb lépéseket, hogy elkerüld a vírusokat, viszont sajnos kollégáid tevékenységét nem tudod irányítani. Ha egyik alkalmazottad rákattint egy letöltési linkre és egy rosszindulatú kódot telepít, akkor sajnos nem segít a te tudatosságod. Innentől nem csak az ő gépe, hanem az egész hálózat és minden benne szereplő titkosítatlan adat nyitott könyv lesz a betörőknek. 

Ha mégis inkább a védelmet választanád, keress minket bármelyik elérhetőségünkön, akár ezen az oldalon az ingyenes konzultációs kapcsolatfelvételnél!

Küldd el ezt a bejegyzést a főnököddel, egy vállalkozó ismerősöddel, vagy azzal a személlyel, akinek szerinted szüksége lehet a fenti információkra. 

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Ez is érdekelhet

Kapcsolódó cikkek

Trójai vírus

Trójai vírusok

Mi a trójai vírus? A trójai vírus, más néven trójai program, olyan típusú rosszindulatú szoftver, amely megjelenhet a felhasználó számítógépén,