Barion Pixel

Digitális transzformáció – cél vagy eszköz?

Az elmúlt évek digitális forradalma, fejlődése olyan turbulens és olyan sebességgel megy végbe, ami szinte felfoghatatlan. Ez a változás nagy kihívás elé állítja a cégeket, vállalkozásokat.

Hogy miért tartottuk arra érdemesnek ezt a témát, hogy megemlítsük, beszéljünk róla? Meddig tartott az ipari forradalom? Megoszlanak róla a történelemtudósok véleményei, de legtöbben James Watt gőzgépétől számítják (1769) körülbelül az első világháború kitöréséig.

Szó, mi szó tényleg sok találmány köthető ezen időszakhoz. Szigorúan a teljesség igénye nélkül: gőzgép – Watt (1769), gőzmozdony – Stewenson (1814), dinamit – Alfred Nobel (1867), repülőgép – Wright testvérek (1903), stb.

Az elmúlt évek digitális forradalma, fejlődése olyan turbulens és olyan sebességgel megy végbe, ami szinte felfoghatatlan. Ez a változás nagy kihívás elé állítja a cégeket, vállalkozásokat. Folyamatosan haladnia kell a technológiai fejlődéssel, hogy ne veszítsen a hatékonyságból, profitból és nem utolsó sorban olyan munkakörnyezetet biztosítson a munkavállalóinak, hogy szeressenek ott dolgozni és élvezzék a mindennapi munkát.

Szeretnénk a következő néhány cikket a figyelmetekbe ajánlani, ami véleményünk szerint megmutatja, miért is fontos a technológiai átállítása a cégednek.

Az első cikket Kvazar.cloud partnerünk publikálta. Egy nagyon jó pillanatfelvétel egyrészt a koronavírusos időszakról, illetve arról, hogy mi vár ránk a jövőben a munka világában:

  • Mennyire más, és miben más a távmunka, hogyan hat a szervezetre és milyen a visszatérés a “normál” munka világába
  • Hogyan hatnak ránk a videós meetingek
  • Magánélet-munka egyensúlya
  • Tényleges munkaidő
  • Fizikai iroda vagy virtuális iroda

Értsd meg vezetőként, hogy mi megy végbe a munkavállalóid fejében, lelkében, szervezetében!

Milyen jövő vár ránk a munka világában?
Kattints a képre a cikkhez

Az IoT Zóna cikke arra ad betekintést, hogy a digitális átállás mellett nagyon oda kell figyelni a dolgozók “kiégésére” is.

Nagyon fontos lesz a digitális átállása a cégnek, de ezt a “fegyverarzenált” az alkalmazottaknak kell működtetniük, ráadásul ugyanolyan lelkesen, mint tették korábban is! Nem csak a vezetőknek kell úgy érezni, hogy megadtak minden segítséget, hanem a dolgozóknak is!

Szól arról is, hogy mennyire fontos, hogy skálázhatóbb, rugalmasabb legyen a vállalkozások informatikai rendszere, ill. a felhőtechnológiák fontosságának várható kiugró növekedése is szóba kerül.

Fejlessz, képezd a dolgozóidat, kapjanak támogatást a használatban és legyen minden a felhőben, aminek ott a helye!

Koronavírus válság
Kattints a képre a cikkhez

Mivel kell még szembenézned? A támadásokkal. Nem fizikai, hanem számítógépes támadásokkal.

Lehet, hogy már hozzád is elértek a zsarolóvírusok, hackerek, de lehet, hogy MÉG nem. Hidd el, odaérnek!

Az NBC News televízió információi szerint ez lehetett az Egyesült Államok történetének legnagyobb számítógépes támadása egészségügyi intézmények ellen. 400 kórház ellen indított támadással, zsarolóvírusokkal bénították meg az egészségügyi intézmények informatikai rendszereit. Kórházakat! Szerinted a céged nincs veszélyben?

Kibertámadás
Kattints a képre a cikkhez

És hogy mindezek hogyan kapcsolódnak napjainkhoz? Erre ad választ a ComputerWorld cikke, melyben egy olyan tanulmányról írnak, hogy a járványhelyzet hogyan érintette a technológiailag különböző szinten felkészült vállalatokat.

A tanulmányba 1200 kis- és középvállalatot vontak be, melyből kiderül, hogy a digitalizált kkv-k sokkal jobb eséllyel indultak új üzleti lehetőségek irányába, mint “digitálisan fejletlenebb” társaik.

A következő akadályokba ütköztek a kkv-k a digitalizáció során:

  • a korábbi rendszerekből történő migrálás
  • a megfelelő technológia kiválasztása
  • a megfelelő képzés szükségességének felismerése
A digitalizált kkv-k jobban átvészelik a koronacvírust
Kattints a képre a cikkhez

Összefoglalva: mit is kell csinálnod vállalkozóként?

  • Először is fogadd el, hogy nem tudod elkerülni!
  • Lehetőséget láss benne, ne akadályt!
  • Költözz a felhőbe és használd ki a felhő adta lehetőségeket csapatmunkára, adattárolásra, kapcsolattartásra!
  • Védekezz a virtuális támadások ellen!
  • Használj biztonsági mentés szolgáltatást!
  • Válassz olyan partnert, aki nemcsak az átállásban segít, hanem támogatást is nyújt!

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Ez is érdekelhet

Kapcsolódó cikkek

Trójai vírus

Trójai vírusok

Mi a trójai vírus? A trójai vírus, más néven trójai program, olyan típusú rosszindulatú szoftver, amely megjelenhet a felhasználó számítógépén,

Internetes csalások

Sajnos az egyre növekvő számú internetes csalások ma már az életünk szerves részévé váltak, és egyre gyakrabban érintenek mindannyiunkat, mivel