Barion Pixel

Acronis biztonsági mentés – miért?

Számos felhő alapú szolgáltatás létezik, melyek mindegyike segítséget nyújthat neked egyik-másik területen. Szeretnénk néhány érvet felsorakoztatni amellett, hogy miért térj át a sokszor még túlmisztifikált “cloud”-ra.

Cégtulajdonosként már biztosan Te is elgondolkodtál azon, hogy vajon megéri-e valamilyen felhő alapú szolgálatást használnod a vállalkozásod hatékony működése szempontjából. Számos felhő alapú szolgáltatás létezik, melyek mindegyike segítséget nyújthat neked egyik-másik területen. Szeretnénk néhány érvet felsorakoztatni amellett, hogy miért térj át a sokszor még túlmisztifikált “cloud”-ra.

Számos felhő alapú szolgáltatás létezik, melynek előnyeit gyakorlatilag szinte lehetetlen felsorolni. Blogbejegyzéseink során igyekszünk kitérni minden területre, amelyben segítségedre lehetünk. Ha követed posztjainkat, biztosan sokat fog tisztulni a kép.

Engedd meg, hogy röviden bemutassuk neked, hogy miért van szükséged a biztonsági mentés szolgáltatásra!

Jó, ha tudod, hogy ez az “iparág” hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt időszakban és a Gartner szerint 2022-ben a felhőszolgáltatások iparági piaci mérete és növekedése csaknem háromszorosa lesz az általános informatikai szolgáltatásokénak. Na de miért ez a hatalmas növekedés? Sajnos a tudatos digitális transzformációs törekvéseken kívül más indikátora is van ennek a növekedésnek. Az IDC kutatásai alapján a szervezetek 93%-át érte támadás az elmúlt három év során (több információ). Ez egy hatalmas szám. Lehet, hogy a vállalkozásod is már célpontja volt támadásoknak, akkor tudod miről beszélek. Az üzemkiesés a “megtámadott” vállalkozásoknak 10.000 és 260.000 USD közötti óránkénti költséget jelent (CloudRadar és Aberdeen). Ezek miatt a nyilvános felhőszolgáltatásokra fordított összeg több mint kétszeresére nő világszerte (IDC).

Igen, van ára a biztonságodnak, na de miért jó neked ennek ellenére, ha a vállalkozásodnak felhő alapú biztonsági mentés szolgáltatást választasz?

Felhőszolgáltatás
OpEx vs. CapEx (működési költség vs. tőkeberuházás)

Nagy előny, hogy a felhő alapú szolgáltatások és ezen belül is a biztonsági mentés szolgáltatás működési költségként számolható el, amely teljes egészében levonható a bruttó bevételekből, és nem jár hosszú távú elkötelezettséggel, sem a beruházások naprakészen tartásának költségeivel.

Karbantartás és naprakészen tartás

A cégtulajdonosoknak és az informatikai szakembereknek nem kell aggódniuk az általuk használt hardver és szoftver karbantartása és frissítése miatt, mivel az már a felhőalapú megoldásszállítók felelőssége.

Megtakarítások a berendezéseken

A felhőszolgáltatások azt jelentik, hogy növekedésük érdekében a vállalkozásoknak többé nem kell hardverekbe, létesítményekbe, közművekbe vagy adatközpontok építésébe beruházniuk – ez lehetővé teszi számukra, hogy értékes erőforrásaikat máshol hasznosítsák.

Méretezhetőség

A felhőalapú infrastruktúra lehetővé teszi az IT-szervezetek számára, hogy erőforrásait könnyedén fel-le skálázhassák az igényeknek megfelelően, anélkül, hogy költséges hardvert kellene fenntartaniuk, amely használaton kívül pihen.

Adatbiztonság
Felhő alapú szolgáltatás

Az Acronishoz hasonló felhőszolgáltatók fejlett eszközökkel biztosítják platformjaik és az általuk feldolgozott adatok, mint a hitelesítés, a hozzáférés-vezérlés és a titkosítás védelmét.

Gyorsabb értékteremtés

A felhő kiküszöböli azokat az költségeket és bonyolult tesztelési és telepítési eljárásokat, amelyek a helyszíni alkalmazások üzembeállításához szükségesek.

Minden vállalkozás támaszkodik adatokra, így védenie kell azokat – van, akinek jobban, van, akinek kevésbé. Na de a Te vállalkozásod ilyen?

Termékek gyártása előállítása a fő profilod? – A biztonsági mentés szolgáltatás segít helyreállítani az adatokat egy rendszer meghibásodása esetén vagy akár egy kibertámadást követően. Biztosítja a helyreállításhoz szükséges adatbázist, ráadásul kiszámítható, tervezhető költséggel – ebben segíthetnek például az Acronis előfizetési lehetőségei, amit rajtunk keresztül személyre szabhatsz.

Pénzügyi termékekkel foglalkozol? Tanácsadó, egyéni vállalkozó vagy? Csapatot irányítasz? – Egy biztos, Te is rendelkezel bizalmas ügyfélinformációkkal, nyilvántartásokkal és digitális eszközökkel, amelyeket tárolni és védeni kell. Egy saját vállalati informatikai infrastruktúra kiépítése és fenntartása rendkívül költséges dolog. Válassz olyan szolgáltatót, aki olyan havi díjas biztonsági mentés szolgáltatást kínál, amely garantálja az adatok biztonságát és biztonságuk megőrzését.

Egészégügyi szolgáltatásokkal foglalkozol? – Elég csak a beteg adatok megőrzésére gondolni, máris láthatjuk, hogy mennyire fontos az adatok védelme ezen a területen tevékenykedő vállalkozásoknak is.

Szolgáltatásokat, termékeket értékesítesz? – Vevőnyilvántartásod ugye van… Vannak olyan számlák, dokumentumok, szerződések a gépeken, melyek megsemmisülése sérülése nagy kárt okozhatna.

Egy szó, mint száz, minden vállalkozás dolgozik adatokkal, a tiéd is. Neked is szükséged van biztonsági mentés szolgáltatásra.

Mit javaslunk?

Legfőképpen válassz egy olyan partnert, aki segít eligazodni a felhőszolgáltatások dzsungelében. Ahhoz, hogy a jelenlegi digitális forradalommal ne csak sodródj, hanem előnyt is kovácsolj belőle, lépj időben és tedd le a voksod a különböző felhő alapú szolgáltatások mellett.

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Ez is érdekelhet

Kapcsolódó cikkek

Trójai vírus

Trójai vírusok

Mi a trójai vírus? A trójai vírus, más néven trójai program, olyan típusú rosszindulatú szoftver, amely megjelenhet a felhasználó számítógépén,

Internetes csalások

Sajnos az egyre növekvő számú internetes csalások ma már az életünk szerves részévé váltak, és egyre gyakrabban érintenek mindannyiunkat, mivel