fbpx

Privát email fiók vagy üzleti levelezés

Az emberek manapság nagyon sok emailt kapnak, pont emiatt megszűrik, melyik emaileket nyitják meg és melyikeket nem. Alapvető fontosságú, hogy jó első benyomást kelts leendő partnereidnél, ezért fontos lehet valami üzleti levelezőrendszer használata. Az alábbiakban felsorolunk 10 okot, amiért azonnal váltanod kellene üzleti fiókra.

Az emberek manapság nagyon sok emailt kapnak, pont emiatt megszűrik, melyik emaileket nyitják meg és melyikeket nem. Alapvető fontosságú, hogy jó első benyomást kelts leendő partnereidnél, ezért fontos lehet valami üzleti levelezőrendszer használata.

Az alábbiakban felsorolunk 10 okot, amiért azonnal váltanod kellene üzleti fiókra.

Az első benyomás a kulcs

Ha professzionális látszatot szeretnél kelteni vállalkozásoddal, nagyon fontos az első benyomás. Az email az egyik legfontosabb kommunikációs csatornád leendő ügyfeleiddel. Egy üzleti email fiók (Üzleti Gmail vagy Exchange fiók) bizalmat kelt, főleg ha a domainhez egy kiváló weboldal is társul. Ezek együtt lendületet adnak vállalkozásodnak, amikor új ügyfeleket keresel meg.

Márkaépítés

Mivel egy vállalkozás része vagy, magaddal hordod annak nevét – akár virtuálisan is. Egy email, amely magában hordozza az adott márkát is, pontosan úgy működik, mint a szájról szájra terjedő marketing. Online formában, de egy ügyféllel beszélsz. Ha ez gyakran történik és nem rendelkezel saját domainnel, az ügyfeleid nem fogják megjegyezni a márkád nevét.

Megbízhatóság

Vállalkozásod nevének összekapcsolása az email címeddel felkelti leendő ügyfeleid figyelmét és bizalomra ad okot.

Képzeld el, hogy kapsz egy emailt a [email protected] email címről a [email protected] email cím helyett. Valószínűleg örökre olvasatlan marad az email, nem igaz?

Spamszűrés

A spam és malware vírusok elsődleges célpontjai az email címek. Egy üzleti levelezőrendszer és saját domained használatával ellenállóbbá teszed email rendszered az ilyen típusú vírusok ellen, amelyek veszélyeztetik online tárolt személyes információidat, valamint más levelezőrendszerek számára is biztonságosak lesznek az általad küldött emailek. Valószínűleg nem szeretnéd, hogy egy potenciális ügyfelednek küldött emailed a spam mappában végezze – vagy rosszabb esetben a kukában.

Szerinted van az online térben ingyenes termék? Talán kiábrándító a válasz, de sajnos nincs. Nem, az adataidat nem adják tovább más cégeknek, egy ilyen botrány akár az adott cég életébe is kerülhet. Az igazság az, hogy Te magad vagy a termék. Mivel az ingyenes szolgáltatókon keresztül hirdet nagyon sok cég, neked csak meg kell jeleníteni az érdeklődési körödnek megfelelő hirdetéseket és meg is van a bevétel a vásárlásokból.

Rugalmasság

Amíg az ingyenes verziókban erre nincs lehetőséged, már egy olcsó havidíjas csomaggal is létrehozhatsz tetszőleges számú email aliast. Így a weboldaladról érkező emaileket irányíthatod például a [email protected] vagy a [email protected] email címekre. Így egyszerűen kezelheted az email címeket, ha egy kolléga felmond vagy szabadságon van. Csak ki kell cserélned az aliast, amiből az ügyfeleid semmit nem észlelnek.

Felügyelet

Üzleti levelezés használatával a Te kezedben van a rendszer feletti felügyelet. Beállíthatod, ki milyen jogokkal rendelkeznek, szabályokat hozhatsz létre, új email címeket készíthetsz az új kollégáknak és monitorozni tudod az inaktív munkatársakat is.

A fontos fájlokat tárolhatod a felhőben

Ha a Microsoft kis- és középvállalkozási csomagjai közül választasz, már a legolcsóbb csomagban is 1 TB felhőtárhelyet kapsz sok egyéb szolgáltatással együtt.

99.9%-os rendelkezésre állás

A Microsoft 365 szolgáltatásokra vállalt rendelkezésre állás minimum 99.9%. Ilyen mértékű rendelkezésre állás szinte semmilyen ingyenes szolgáltató nem biztosít. A Microsoft szolgáltatásainak használatával biztos lehetsz benne, hogy a kliensprogram mindig elérhető lesz, amikor szükséged van rá.

Nincs hatalmas beruházási költség (CapEx), csak kiszámítható működési költség (OpEx)

Az Exchange Online már havi 2 € / felhasználó áron a tiéd lehet, azonban a legolcsóbb Microsoft 365 (Business Basic) csomag is csupán 4.2 € áron elérhető. Ez már tartalmazza az Office programcsalád online, böngészőalapú alkalmazásait, valamint sok egyéb szolgáltatást.

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Ez is érdekelhet

Kapcsolódó cikkek

SEO - keresőoptimalizálás

Technikai SEO alapok

Mai cikkünkben a technikai SEO-ról fogunk írni. A technikai SEO célja, hogy honlapunkat olvashatóvá, értelmezhetővé tegyük a keresőmotorok számára (elsősorban a Google keresőmotorjával foglalkozunk).

HoriWebSolutions notebook

Keresőoptimalizálás (SEO) alapok

Jelen cikk célja, hogy egy áttekintést adjon a keresőoptimalizálás tudományával kapcsolatban. A cikket végigolvasva nem lesz profi SEO szakember, azonban ad némi iránymutatást, merre is indulj tovább.

HoriWebSolutions blog

Érd el az ügyfeleket profi tartalmakkal!

Manapság egy valamit is magára adó vállalkozás jelen van az online térben. Nyilván szüksége is van rá, hiszen a virtuális jelenlét nélkül szinte esélytelen profitábilisan működni. Miért is mondom ezt? A legfontosabb, hogy a vállalkozásnak ott kell megmutatni magát és termékeit, ahol a vevői vannak (Facebook, Instagram, Google keresője, LinkedIn stb.).