Barion Pixel

10 állati hasznos funkció a Microsoft Teamsben

A következőkben mutatunk 10 funkciót a Microsoft Teamsből, amit mi nagyon hasznosnak találunk. Neked mi a véleményed róluk?

1. Csatlakozás bárhonnan

Töltsd le a Microsoft Teams asztali és mobilalkalmazásait a helytől független csapatmunka támogatása érdekében!

2. A felhasználói kör bővítése

Hozz létre nagyobb csoportokat az adott témáknak, projekteknek vagy területeknek szentelt csatornákkal – amire éppen szükség van. Érdemes kevesebb, nagyobb létszámú csoportot létrehozni több csatornával, mint sok kis csoportot kevéssel.

3. Csevegés

Hozz létre kis csoportos csevegést a legközelebbi kollégákkal, ami remek módja az azonnali kommunikációnak! A csevegést elnevezheted és a „kedvencek” közé helyezheted a könnyebb megtalálás érdekében.

4. Csatornák testreszabása

Töltsd fel a fájlokat a megfelelő csatornákba, és tűzd ki a gyakran használt fájlokat, hogy mindenki könnyen megtalálja őket!

5. Alkalmazások felvétele a csatornákba

Hatékonyabban dolgozhatsz, ha a legnépszerűbb alkalmazásokat és szolgáltatásokat – pl. Word, PowerPoint, Excel, PowerBI, Planner, SurveyMonkey, HootSuite stb. – egy helyen, integráltan kezelheted a csoportos csevegéssel és az értekezletekkel.

Microsoft Teams appok

6. A fontos tartalmak egy helyre gyűjtése

A OneNote vagy a Wiki funkció használatával a beszélgetésektől elkülönítve kiemelheted a fontos tartalmakat (pl. az értekezletek utáni feladatokat, a bevált gyakorlatokat és célokat).

7. A legfontosabb források kiemelése

Tűzd ki a hírek, vagy a teljesítmény nyomon követésére, az élő webhely monitorozásra vagy a mutatószámok követésére szolgáló legfontosabb webhelyeket, hogy mindenki közvetlenül a Teamsben elérhesse ezeket az információkat!

8. Új szintre emelt email váltások

Ha az emaileket egy Teams-csatornába továbbítod, a beszélgetés szálakba rendezett csevegés formájában folytatódhat, a rendszer pedig automatikusan feltölti a mellékleteket a kényelmes, közös szerkesztéshez.

9. Tartalom megosztása más szolgáltatásokból

Összekötők (connector) beállításával gazdag tartalmakat továbbíthatsz a Microsoft Teamsbe különböző szolgáltatásokból (pl. Trello, GitHub, Bing, News, Twitter), valamint ezekben a szolgáltatásokban is értesítéseket kaphatsz a csapat tevékenységéről.

10. Az aktivitás ösztönzése a csatornákon

Legyél személyesen is aktív a csatornákon, és említsd meg a csoport nevét (a @ használatával) az egész csoportnak szánt bejegyzések kiemeléséhez!

Microsoft Teams borítókép

Szerinted milyen hasznos funkciót lenne érdemes megemlíteni a fentieken kívül? Írd meg kommentben!

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Ez is érdekelhet

Kapcsolódó cikkek

Trójai vírus

Trójai vírusok

Mi a trójai vírus? A trójai vírus, más néven trójai program, olyan típusú rosszindulatú szoftver, amely megjelenhet a felhasználó számítógépén, mint egy ártalmatlannak tűnő program

Nigériai levelek – A 419-es átverés

Mit jelent a 419-es átverés? A nigériai levelek (”419-es átverés”) egy olyan átverési forma, amelynek során a bűnözők általában elektronikus úton felkeresik az áldozatokat, és

Internetes csalások

Sajnos az egyre növekvő számú internetes csalások ma már az életünk szerves részévé váltak, és egyre gyakrabban érintenek mindannyiunkat, mivel az emberek a mindennapjaik során