Barion Pixel

10 állati hasznos funkció a Microsoft Teamsben

A következőkben mutatunk 10 funkciót a Microsoft Teamsből, amit mi nagyon hasznosnak találunk. Neked mi a véleményed róluk?

1. Csatlakozás bárhonnan

Töltsd le a Microsoft Teams asztali és mobilalkalmazásait a helytől független csapatmunka támogatása érdekében!

2. A felhasználói kör bővítése

Hozz létre nagyobb csoportokat az adott témáknak, projekteknek vagy területeknek szentelt csatornákkal – amire éppen szükség van. Érdemes kevesebb, nagyobb létszámú csoportot létrehozni több csatornával, mint sok kis csoportot kevéssel.

3. Csevegés

Hozz létre kis csoportos csevegést a legközelebbi kollégákkal, ami remek módja az azonnali kommunikációnak! A csevegést elnevezheted és a „kedvencek” közé helyezheted a könnyebb megtalálás érdekében.

4. Csatornák testreszabása

Töltsd fel a fájlokat a megfelelő csatornákba, és tűzd ki a gyakran használt fájlokat, hogy mindenki könnyen megtalálja őket!

5. Alkalmazások felvétele a csatornákba

Hatékonyabban dolgozhatsz, ha a legnépszerűbb alkalmazásokat és szolgáltatásokat – pl. Word, PowerPoint, Excel, PowerBI, Planner, SurveyMonkey, HootSuite stb. – egy helyen, integráltan kezelheted a csoportos csevegéssel és az értekezletekkel.

Microsoft Teams appok

6. A fontos tartalmak egy helyre gyűjtése

A OneNote vagy a Wiki funkció használatával a beszélgetésektől elkülönítve kiemelheted a fontos tartalmakat (pl. az értekezletek utáni feladatokat, a bevált gyakorlatokat és célokat).

7. A legfontosabb források kiemelése

Tűzd ki a hírek, vagy a teljesítmény nyomon követésére, az élő webhely monitorozásra vagy a mutatószámok követésére szolgáló legfontosabb webhelyeket, hogy mindenki közvetlenül a Teamsben elérhesse ezeket az információkat!

8. Új szintre emelt email váltások

Ha az emaileket egy Teams-csatornába továbbítod, a beszélgetés szálakba rendezett csevegés formájában folytatódhat, a rendszer pedig automatikusan feltölti a mellékleteket a kényelmes, közös szerkesztéshez.

9. Tartalom megosztása más szolgáltatásokból

Összekötők (connector) beállításával gazdag tartalmakat továbbíthatsz a Microsoft Teamsbe különböző szolgáltatásokból (pl. Trello, GitHub, Bing, News, Twitter), valamint ezekben a szolgáltatásokban is értesítéseket kaphatsz a csapat tevékenységéről.

10. Az aktivitás ösztönzése a csatornákon

Legyél személyesen is aktív a csatornákon, és említsd meg a csoport nevét (a @ használatával) az egész csoportnak szánt bejegyzések kiemeléséhez!

Microsoft Teams borítókép

Szerinted milyen hasznos funkciót lenne érdemes megemlíteni a fentieken kívül? Írd meg kommentben!

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Ez is érdekelhet

Kapcsolódó cikkek

Trójai vírus

Trójai vírusok

Mi a trójai vírus? A trójai vírus, más néven trójai program, olyan típusú rosszindulatú szoftver, amely megjelenhet a felhasználó számítógépén,

Internetes csalások

Sajnos az egyre növekvő számú internetes csalások ma már az életünk szerves részévé váltak, és egyre gyakrabban érintenek mindannyiunkat, mivel