fbpx

10 állati hasznos funkció a Microsoft Teamsben

A következőkben mutatunk 10 funkciót a Microsoft Teamsből, amit mi nagyon hasznosnak találunk. Neked mi a véleményed róluk?

1. Csatlakozás bárhonnan

Töltsd le a Microsoft Teams asztali és mobilalkalmazásait a helytől független csapatmunka támogatása érdekében!

2. A felhasználói kör bővítése

Hozz létre nagyobb csoportokat az adott témáknak, projekteknek vagy területeknek szentelt csatornákkal – amire éppen szükség van. Érdemes kevesebb, nagyobb létszámú csoportot létrehozni több csatornával, mint sok kis csoportot kevéssel.

3. Csevegés

Hozz létre kis csoportos csevegést a legközelebbi kollégákkal, ami remek módja az azonnali kommunikációnak! A csevegést elnevezheted és a „kedvencek” közé helyezheted a könnyebb megtalálás érdekében.

4. Csatornák testreszabása

Töltsd fel a fájlokat a megfelelő csatornákba, és tűzd ki a gyakran használt fájlokat, hogy mindenki könnyen megtalálja őket!

5. Alkalmazások felvétele a csatornákba

Hatékonyabban dolgozhatsz, ha a legnépszerűbb alkalmazásokat és szolgáltatásokat – pl. Word, PowerPoint, Excel, PowerBI, Planner, SurveyMonkey, HootSuite stb. – egy helyen, integráltan kezelheted a csoportos csevegéssel és az értekezletekkel.

Microsoft Teams appok

6. A fontos tartalmak egy helyre gyűjtése

A OneNote vagy a Wiki funkció használatával a beszélgetésektől elkülönítve kiemelheted a fontos tartalmakat (pl. az értekezletek utáni feladatokat, a bevált gyakorlatokat és célokat).

7. A legfontosabb források kiemelése

Tűzd ki a hírek, vagy a teljesítmény nyomon követésére, az élő webhely monitorozásra vagy a mutatószámok követésére szolgáló legfontosabb webhelyeket, hogy mindenki közvetlenül a Teamsben elérhesse ezeket az információkat!

8. Új szintre emelt email váltások

Ha az emaileket egy Teams-csatornába továbbítod, a beszélgetés szálakba rendezett csevegés formájában folytatódhat, a rendszer pedig automatikusan feltölti a mellékleteket a kényelmes, közös szerkesztéshez.

9. Tartalom megosztása más szolgáltatásokból

Összekötők (connector) beállításával gazdag tartalmakat továbbíthatsz a Microsoft Teamsbe különböző szolgáltatásokból (pl. Trello, GitHub, Bing, News, Twitter), valamint ezekben a szolgáltatásokban is értesítéseket kaphatsz a csapat tevékenységéről.

10. Az aktivitás ösztönzése a csatornákon

Legyél személyesen is aktív a csatornákon, és említsd meg a csoport nevét (a @ használatával) az egész csoportnak szánt bejegyzések kiemeléséhez!

Microsoft Teams borítókép

Szerinted milyen hasznos funkciót lenne érdemes megemlíteni a fentieken kívül? Írd meg kommentben!

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Ez is érdekelhet

Kapcsolódó cikkek

SEO - keresőoptimalizálás

Technikai SEO alapok

Mai cikkünkben a technikai SEO-ról fogunk írni. A technikai SEO célja, hogy honlapunkat olvashatóvá, értelmezhetővé tegyük a keresőmotorok számára (elsősorban a Google keresőmotorjával foglalkozunk).

HoriWebSolutions notebook

Keresőoptimalizálás (SEO) alapok

Jelen cikk célja, hogy egy áttekintést adjon a keresőoptimalizálás tudományával kapcsolatban. A cikket végigolvasva nem lesz profi SEO szakember, azonban ad némi iránymutatást, merre is indulj tovább.

HoriWebSolutions blog

Érd el az ügyfeleket profi tartalmakkal!

Manapság egy valamit is magára adó vállalkozás jelen van az online térben. Nyilván szüksége is van rá, hiszen a virtuális jelenlét nélkül szinte esélytelen profitábilisan működni. Miért is mondom ezt? A legfontosabb, hogy a vállalkozásnak ott kell megmutatni magát és termékeit, ahol a vevői vannak (Facebook, Instagram, Google keresője, LinkedIn stb.).