Barion Pixel

3 érdekes cikk a vírushelyzetről

Ebben a válogatásunkban néhány érdekes cikket szedtünk össze a vírushelyzetről. És itt most nem a koronavírusra gondoltunk.

Első cikkünket a Bitport oldaláról ajánljuk. A cikk azzal foglalkozik, hogyan változtak szokásaink a COVID-19 vírus hatására.

Kommunikációra kényszerített minket a vírus

Második cikkünket a Kvazar.Cloud oldalán találjátok. Ebben a cikkben arról olvashattok, hogyan vélekednek az IT csapatok a járvány idején fellépő biztonsági kockázatokról és felkészültségünkről a támadásokra. Talán a legérdekesebb adat, hogy a globális vállalatok 31%-át LEGALÁBB napi 1 támadás éri.

A járvány elleni védekezés tanulságai: IT-csapatok véleménye a kiberbiztonsági felkészültségükről
A járvány elleni védekezés tanulságai: IT-csapatok véleménye a kiberbiztonsági felkészültségükről

A következő cikket a HWSW weboldalán találjátok. Egy amerika (egész pontosan maryland-i) tankerület diákjai a hálaadás hétvégéje után további 2 napot kellett, hogy “otthon maradjanak”. A diákok egyébként is távoktatásban tanultak, viszont egy zsarolóvírus-támadás következtében 2 nap tanítási szünetet rendeltek el.

Diákok álma: zsarolóvírus-támadás miatt rendelt el szünetet egy tankerület

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Ez is érdekelhet

Kapcsolódó cikkek

Trójai vírus

Trójai vírusok

Mi a trójai vírus? A trójai vírus, más néven trójai program, olyan típusú rosszindulatú szoftver, amely megjelenhet a felhasználó számítógépén,

Internetes csalások

Sajnos az egyre növekvő számú internetes csalások ma már az életünk szerves részévé váltak, és egyre gyakrabban érintenek mindannyiunkat, mivel